Kako znam da mi trebaju instrukcije iz nekog predmeta?

zbunjeni učenik traži online instrukcije

Učenje novih stvari može biti izazovno, a ponekad će biti potrebna pomoć instruktora kako bi se razumjelo određeno gradivo. Ali kako znati kada je vrijeme da potražš pomoć instruktora?

U ovom blog postu ćemo istražiti neke znakove koji ukazuju na to da bi se trebala potražiti pomoć instruktora iz nekog predmeta.

Niska ocjena

Jedan od najjasnijih znakova da ti treba pomoć instruktora je niska ocjena. Ako primijetiš da tvoje ocjene padaju iz tjedna u tjedan, to je znak da ti treba dodatna pomoć.

Instruktor ti može pomoći razumjeti gradivo na način koji će tebi odgovarati, te ti dati dodatne vježbe kako bi se osjećao/la sigurnije u svoje znanje.

Nedostatak samopouzdanja

Ako se osjećaš nesigurno u nekom predmetu, to je također znak da bi trebali pomoć instruktora. Nedostatak samopouzdanja može negativno utjecati na tvoju sposobnost da razumiješ gradivo, a također može dovesti do stresa i anksioznosti u vezi sa školom.

Instruktor ti može pomoći da stekneš samopouzdanje u svoje znanje i vještine, te da razumiješ gradivo na način koji će ti biti lakši.

Pretraga po predmetima

Trebaju ti instrukcije? Ne znaš odakle krenuti? Klikni na gumb “Pretraži” i iskoristi filtere kako bi lakše došao do željenih rezultata!

Pretraži

Teškoće u praćenju gradiva

Ako se boriš s praćenjem gradiva u nekom predmetu, to je također znak. Teškoće u praćenju gradiva mogu značiti da ne razumiješ određene koncepte ili da ti nedostaje osnovno znanje gradiva tog predmeta koje se obrađivalo tjednima prije.

Instruktor ti može pomoći da se osvrneš na koncepte koje si propustio/la ili da ti pruži dodatne vježbe kako bi bi bio sigurniji/la u svoje znanje.

Nedostatak vremena

Ako imaš previše obaveza i nemaš dovoljno vremena za učenje, evo ti još jednog znaka. Nedostatak vremena može značiti da ne uspijevaš pratiti nastavu ili da se ne možeš posvetiti učenju kod kuće.

Instruktor ti može pomoći da organiziraš svoje vrijeme i pronađeš učinkovitije načine učenja kako bi se bolje iskoristilo raspoloživo vrijeme.

Nedostatak motivacije

Ako se osjećaš demotivirano u nekom predmetu, to je još jedan znak da bi ti trebala pomoć instruktora. Nedostatak motivacije može dovesti do odlaganja učenja, što može utjecati na tvoju uspješnost u obrazovanju.

Instruktor ti može pomoći da se ponovno motiviraš i pronađeš učinkovitije načine učenja kako bi se ostvarili željeni ciljevi.

Nedostatak razumijevanja

Ako jednostavno ne razumiješ gradivo, drugi znak ti ne treba. Bez razumijevanja osnovnih koncepata, nećeš biti u mogućnosti izgraditi svoje znanje i primijeniti ga u praksi.

Instruktor ti može pomoći da razumiješ koncepte na način koji tebi odgovara.

Nedostatak znanja

Ako ti nedostaje osnovno znanje u nekom predmetu, onda stvarno trebaš pomoć instruktora jer će ti isti taj instruktor pomoći da pokrpaš rupe u znanju. Svi znamo onaj super kul osjećaj kada nešto napokon shvatiš i onda se stvarno dobro osjećaš radi savladavanja tog problema.

Nedostatak osnovnog znanja može negativno utjecati na tvoju sposobnost da razumiješ složenije koncepte. Ako nemaš osnovno znanje iz nekog predmeta, sve ostalo što bude dolazilo će ti biti sve teže i teže te ćeš izgubiti motivaciju za tim predmetom.

Nemoj da bude prekasno. Pronađi svog instruktora koji će odgovarati tvojim potrebama.

Nedostatak vještina

Nedostatak osnovnih vještina može negativno utjecati na tvoju sposobnost da riješiš probleme i primijeniš svoje znanje u praksi.

Instruktor ti može pomoći da razviješ osnovne vještine.

Zaključak

Učenje novih stvari može biti izazovno, ali … nisi sam/a. Ako primijetiš bilo koji od ovih znakova u svom učenju, to može biti znak da bi se trebala potražiti pomoć instruktora.

Niska ocjena, nedostatak samopouzdanja, teškoće u praćenju gradiva, nedostatak vremena, motivacije, razumijevanja, znanja i vještina su neki od znakova da bi se trebala potražiti pomoć instruktora.

Instruktori mogu pružiti personaliziranu pomoć koja će ti pomoći da bolje razumiješ gradivo i razviješ vještine koje ti nedostaju.

Instruktori su stručnjaci u svojim područjima i mogu ti pružiti prilagođenu podršku koja će ti pomoći da razumiješ gradivo i razviješ vještine potrebne za uspjeh.

Nemoj se sramiti tražiti pomoć, jer pomoć instruktora može biti ključna za tvoj uspjeh u učenju i razvoju tvog potencijala.